مهندس داوود رضایی قلعه، مدیریت شرکت رویال کشت

داوود رضایی

برای مشاوره خرید این محصول یا هر توضیحی که نیاز دارید می توانید با ما تماس بگیرید تا با پاسخ کامل به سوالات شما، خیالتان از خریدتان راحت شود.

گشنیز با نام علمی Coriandrum Sativum و نام انگلیسی Cilantro یک گیاه علف مانند با طول رشد یک ساله است.اصالت این بذر به آسیای جنوبی و غربی و شمال آفریقا برمیگردد،البته شهرستان نهاوند در کشور خودمان از پربارترین کشت گشنیز را دارد. این علف در واقع دارای ساقه بلندی به ارتفاع 30-170 سانتی متر میباشد که در بالای این ساقه ها برگ ها باریک و در قسمتهای پایینی برگها بزرگ با دمبرگ بلند میباشند.

میتوانید در این بخش تا حدودی با مزایا و نحوه کاشت گشنیز آشنا شوید و در صورت نیاز از خدمات مشاوره کشاورزی ما استفاده کنید و کود و بذر مورد نیاز خود را تهیه کنید.

 

آب و هوا:


در مناطق پرنور یا گلخانه های نورانی محصول بهتری میدهد. در محیط سرد این بذرها زنده نمیمانند دقیقا بعد از زمستان در بهار یا در پاییز میتوانید بذر هارا در خاک یا گلدان بکارید اگر در تابستان یا محیطی گرم عملیات کاشت را انجام دهید گیاه فقط گل و دانه میدهد. انتخاب کود و بذر مناسب در کاشت و بهره وری گشنیز ها خیلی مؤثر است.

کود مناسب برای این نوع بذر:

ترکیب کوکوپیت،پیت ماس و مقداری خاک باغچه برای بهره وری در گلدان.

کود ورمی کمپوست با مقداری خاک برگ برای بهره وری در باغ.

به طور کلی بهتر است خاک حاصلخیز با دمایی بین 12 تا 15 درجه سانتیگراد استفاده کنید.

 

نحوه کاشت:


قبل از هر کاری باید بستر کاشت را آماده کنیم!

خاک زهکشی شود و PH باید بین 6 تا 8 باشد. زمین قبل کاشت باید شخم بزنیم و تا عمق 5-7 سانتی متری کود مناسب اضافه کنید.بذرها هم در عمق 0.6 سانتی متری و هر بذر با بذر مجاورش حداکثر 20 سانتی متر فاصله داشته باشد البته هر ردیف از این بذرها 30 سانتی متر با ردیف بعدی فاصله باید داشته باشد.

جوانه زدن گشنیز منوط به خاک حاصلخیز و رطوبت زیاد است. از زمان کاشت تا جوانه زدن 3 هفته زمان میبرد. در ابتدای جوانه زدن ارتفاع گیاه به 5 سانتی متر می رسد که اگر در این شرایط از کود نیتروژنه محلول در آب استفاده کنید رشد ساقه ها و عملیات جوانه زنی بهتر انجام میشود.

زمان برداشت این علف تزیینی وقتی است که ساقه ها به ارتفاع 15 سانتی متر برسد.در این حالت میتوانید ساقه ها را در نزدیکی سطح خاک به آرامی قطع کنید. دقت کنید که اگر دیر آنها را قطع کنید گیاه گل میدهد و دیگر برگهای آن مورد استفاده نیستند در این حالت میتوانید از تخم گل های آن استفاده کنید.

 بذرهای مرغوب 2-3 دوره به رشد و برگ دهی ادامه میدهند. اگر برای خرید بذر مورد نیاز خود نیاز به مشاوره دارید با ما در ارتباط باشید.

 

مزایا:


اکثر مردم گشنیز را گیاهی جهت تزیین و طعم دهی به غذا میشناسند، اما این اشتباه ترین دیدگاه به این گیاه کاملا مفید و خاص است! این گیاه دارای 11 نوع مواد مغذی،معدنی،روغن های اسانسی، اسیدهای مفید میباشد.

  • باعث کاهش کلسترول،التهابات پوستی، فشارخون میشود.
  • باعث درمان انواع بیماری های روده و معده، بیماری های چشم، زخم های دهانی، بیماری های کم خونی و ضد آلرژی است.
  • جهت بهبود سلامت بیماری های استخوان، بهبود گوارش، کنترل دیابت خیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
  • از دانه گشنیز در هند و حتی ایران به عنوان ادویه ای قوی استفاده میشود همچنین طب سنتی ایران از تخم گشنیز جهت درمان برخی بیماری ها مخصوصا گوارشی و پوستی استفاده می کردند.
  • ریشه گشنیز در آشپزی تایلندی ها مورد استفاده قرار میگیرد.
  • برگ و ساقه نیز مورد توجه همه مردم حتی حیواناتی مانند خرگوش قرار میگیرد.

 

کامنت بسته است.

نظر شما چیست؟