این بذر با نام انگلیسی Capsicum Annuum از معروف ترین ارقام فلفل می باشد. دارای طعمی شیرین،ترد و در رنگ های قرمز، زرد، سبز، نارنجی، بنفش یافت میشود. فلفل دلمه ای میوه ای است که تقریبا 1000 سال پیش در آمریکای جنوبی و مرکزی برای اولین بار کشت شده است.
میتوانید در این بخش تا حدودی با نحوه کاشت، آب و هوای مورد نیاز فلفل دلمه ای، مراقبتهای بعد از کاشت و مزایا فلفل دلمه ای آشنا شوید ولی در صورت نیاز میتوانید برای مشاوره کشاورزی و خرید انواع کود و بذر مورد نیاز خود را با ما در تماس باشید.
آب و هوای مورد نیاز
بذر باید قبل از یخ زدگی هوا کاشت شود؛ به طور مثال باغبانان مناطق گرمسیر فصل رشد طولانی دارند.در واقع برای جوانه زدن به محیط گرم (80 درجه فارنهایت) حرارت نیاز دارد. اگر دمای محیط برای کاشت 55 درجه باشد بهتر است از تشک های گرمایی استفاده کنید. بذر فلفل برای جوانه زنی و رشد اولیه نیاز به دمایی حدودا 30 درجه داشته و آب مورد نیاز آن باید اسپری شود.
میتوانید در این بخش تا حدودی با نحوه کاشت آشنا شوید ولی در صورت نیاز میتوانید برای مشاوره کشاورزی و خرید انواع کود و بذر مورد نیاز خود را با ما در تماس باشید.
نحوه کاشت:
- نکته قابل توجه برای کاشت این است که تا قبل از جوانه زنی بذر ها نباید سطح خاک خشک شود چون بذر در عمق کمی از خاک قرار داشته و رطوبت خاک از دست رفته و بذر در مقابل آفتاب خشک شده و جوانه میمیرد.
- بعد از رویش جوانه ها آبیاری باید هر چند روز یکبار هنگامی که خاک خشک شد انجام شود. این نکته باید مد نظر قرار بگیرد که آبیاری بیش از حد باعث ریزش گل ها و کاهش محصول می گردد.
- بعد از جوانه زنی میتوانید نشاء ها را به زمین اصلی منتقل کنید.
- ارتفاع بوته تا 60 سانتی متر می رود و آن را می توان در گلدان نیز کشت نمود.
- بهتر است برای کاشت بذر از خاک های آماده مثل پیت ماس یا کوکوپیت بهترین ترکیب برای کاشت و جوانه زنی بذر ها هستند. (ترکیب خاک باید غنی باشد برای مثال خاک برگ یا کودحیوانی + خاک باغچه) استفاده کنید.
- قبل از کشت بذر آن ها را در آب ولرم به مدت 2 تا 10 ساعت خیسانده که با این عمل پوسته ی ضخیم خارجی نرم شده و جوانه زنی سریع تر انجام می شود.
- کاشت بذر فلفل دلمه بسیار ساده بوده و با رعایت تنها چند نکته میتوان نتیجه مطلوب را به دست آورد.
- ابتدا بذر ها را داخل آب ولرم یا معمولی بریزید تا به مدت چند ساعت خیس بخورند( حداقل ۳ تا ۱۰ ساعت و حداکثر دو روز ) این عمل باعث شده تا پوست خارجی بذرها نرم و شکسته شود و جوانه زنی تسریع شود.
- بذرها به طور طبیعی بعد از این مدت باید ته ظرف بروند. بذر ها را میتوانید در گلدان یا سینی نشاء و یا حتی لیوان های یکبار مصرف نشاء کنید.
مراقبت بعد از کاشت:
- برای کم شدن علف هرز از مالچ استفاده کنید،زیرا به حفظ رطوبت کمک میکند.
- از کود نیتروژنه یا کود گرانوله برای بهبود عملکرد استفاده کنید.
- فلفل ها تا دوهفته به زمان نیاز دارند تا مورد مصرف قرار بگیرند.
- گیاهان بی استفاده را دور بریزید.
- از نمک سولفات دو منیزی برای باردهی بهتر استفاده کنید.
- از کلسیم در خاک برای مبارزه با پوسیدگی استفاده کنید.
- برای از بین بردن حشره های خاک از اسپری آب استفاده کنید.
- دمای مناسبدرجه حرارت زیر 65 و یا بالاتر از 95 میباشد.
مزایای فلفل دلمه:
- باعث رشد ناخن، مو و قوی شدن فولیکول مو می شود.
- برای درمان زونا، قارچ پا، بیماری چشم، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی مورد استفاده قرار می گیرد.
- منبعی بزرگ برای تامین آهن خون، ویتامین ب1 ، منیزیمو پتاسیم می باشد.