مهندس داوود رضایی قلعه، مدیریت شرکت رویال کشت

داوود رضایی

برای مشاوره خرید این محصول یا هر توضیحی که نیاز دارید می توانید با ما تماس بگیرید تا با پاسخ کامل به سوالات شما، خیالتان از خریدتان راحت شود.

ذرت یا Corn با نام علمی Zea mays از خانواده غلات Poaceae متعلق به زیر خانواده Panicoideae و تیره Andropogineae از جنس Zea و گونه Mays می‌باشد.  این محصول غله‌ای یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی در جهان می باشد. ذرت تغذیه ای مناسب برای دام و طیور، فرآورده های متنوع حاصل از آن ، بسیار پر اهمیت می باشد. بر اساس امار مرکز تحقیقات FAO کشور ایالات متحده امریکا با تولید میانگین 350 میلیون تن در سال بزرگترین تولید کننده ذرت در جهان می باشد. بر اساس همین امار ایران در در سال 2012 میزان 1 میلیون 223 هزار تن تولید داشته است که این امار کمتر از میران محاسبه شده توسط این سازمان است. کاهش این میزان را می توان دلایلی همچون محدودیت منابع آبی، بالا رفتن دما و کاهش میزان بارندگی دانست. با توجه به اقلیم، شرایط محیطی، نیاز کشور، این انتظار می رود روند رشد و تولید ذرت با به کارگیری نیروی کار ماهر و روش های به روز در کاشت،داشت و برداشت ذرت، بتوان تولید ذرت را افزایش داد.

 

 

شرایط آب و هوایی و محیطی کاشت ذرت :

ذرت محصولی با تنوع زیاد در کاشت می باشد که باعث شده بتوان در هر شرایط آب و هوایی همچون گرم، معتدل و سرد به زیر کشت برود. لذا می توان ذرت را از نظر گروه رسیدگی و رشد از فوق العاده دیررس تا فوق العاده زود رس تقسیم نمود.

ذرت گیاهی با ماهیت رشد در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بوده و نسبت به سرما حساس می باشد. ذرت در تمام طول مدت کاشت تا برداشت نیازمند دما و حرارت زیاد می باشد و ذکر این نکته حیاتی است که در زمان گرده افشانی ذرت، درجه حرارت زیاد و کاهش رطوبت هوا باعث اختلال و آثار نامطلوب بر گرده افشانی و لقاح این گیاه خواهد داشت. برای ذرت با ارقام زودرس مدت زمان 80 الی 120 روز، میانگین بیش از 20 درجه سانتی گراد دما در طول روز پیشنهاد گشته و برای ارقام دیررس طی مدت 120 الی 140 روز در این دما مورد نیاز می باشد. همچنین برای کاشت ذرت به عنوان علوفه طول دوره رشد به مدت 15 الی 20 روز کاهش می یابد.

برای کاشت ذرت عواملی دیگر نظیر طول روز، میزان شدت و مقدار و کیفیت نور اهمیت دارد. در صورت وجود تراکم زیاد باعث می شود تا بوته ها برای رسیدن به نور بیشتر با یکدیگر رقابت داشته و رشد علفی آن افزایش می یابد. این امر موجب آثار نامطلوبی بر گیاه شده و زمان رسیدن به دانه نیز مختل می گردد.

در مورد شرایط خاک و رطوبت مورد نیاز برای کاشت ذرت، خاک مناسب برای کشت خاکی نرم با عمق کافی و قابل نفوذ با میزان PH خنثی بین 6 الی 7 می باشد. یکی از عوامل مهم در خصوص خاک مورد کشت زهکشی مناسب بوده تا میزان رطوبت اضافی باعث تاثیر منفی در رشد گیاه نشود. ذرت نسبت به سایر نباتات زراعی نیاز به آّب کمتری داشته اما در ماه های گرم تابستان که میزان فتوسنتز افزایشیافته و با توجه به زیاد بودن سطح برگ، میزان تبخیر و تعریق نیز افزایش می بابد که در نهایت باعث افزایش میزان آب مصرفی برای این گیاه می شود. اما در موجموع می توان گفت میزان آب مصرفی برای ذرت نسبت به سایر غلات بسیار کمتر می باشد.

 

 

انتخاب بذر مناسب برای کاشت :

پوسیدگی، آفات و بیماری ها از دلایل مهمی است که با انتخاب بذر مناسب می توان آن را کاهش و مدیریت نمود. بدین منظور برای پیشگیری از حمله قارچ ها می توان بذرهای ذرت را قبل از کاشت با قارچ کش های مناسب ضدعفونی کرد. همچنین مقدار مناسب برای کاشت ذرت در هر هکتار میزان 20 الی 30 کیلوگرم می باشد که برای بذرهای هیبریدی میزان حداقل 90 درصد قوه نامیه و 98 درصد درجه خلوص مورد نیاز می باشد.

از انواع بذرهای ذرت موجود می توان به بذر ذرت شیرین سمینیس واریته چیس  (Chase)، بذر ذرت شيرين سمينيس واریته چلنجر ، بذر ذرت شیرین سمیرا ، بذر ذرت مای ، بذر ذرت ماکسیما MV 524 Maxima، بذر ذرت هیبرید کراس 704 مغان (علوفه ای) اشاره نمود که در مقاله ای جداگانه در مورد هر بذر  ویژگی های آن صحبت نموده ایم.

 

 

فوایدو مضرات ذرت:

  • ذرت حاوی ویتامین های B1، B5، C می باشد که برای فعالیت ها و سخوت ساز بدن و مقابله با بیماری ها تاثیر دارد.
  • ذرت باعث کاهش قندخون برای افراد دیابتی، کاهش کلسترول می گردد.
  • ذرت حاوی فیبر خوراکی بوده و باعث تاثیر بر روده ها بوده و برای افزاد مبتلا به یبوست و همروئید مفید می باشد و باعث بهبود مشکلات هضم و دستگاه گوارش می گردد.
  • ذرت حاوی املاحی همچون منیزیم، منگنز، مس، آهن، کلسیم و فسفر می باشد که برای استخوان سازی کودکان مفید بوده و باعث بهبود گرفتگی عضلات می گردد.
  • یکی از موارد بسیار مهم در نحوه و مقدار مصرف ذرت است که در صورتی که بیش از حد مصرف گردد باعث نفخ و معده درد به علت تولید گاز بر اثر نشاسته موجود در ذرت، سوء هاضمه، بیرون روی شدید و اختلالات روده ای، افزایش قند خون، خراب شدن و پوسیدگی دندان می گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کامنت بسته است.

نظر شما چیست؟