مهندس داوود رضایی قلعه، مدیریت شرکت رویال کشت

داوود رضایی

برای مشاوره خرید این محصول یا هر توضیحی که نیاز دارید می توانید با ما تماس بگیرید تا با پاسخ کامل به سوالات شما، خیالتان از خریدتان راحت شود.

کرفس Celery با نام علمی Apium Graveolens گیاهیست بوته ای که ارتفاع آن نزدیک به یک متر می رسد. این گیاه دو ساله بود و در سال اول تولید برگ و در سال دوم ساقه هوایی شروع به تولید بذر می کند.

برگ های کرفس ضخیم و شفاف شامل 4 تا 7 برگچه دندانه دار و معطر، سبز رنگ و گل های سفید مایل به سبز می باشد. این گیاه جز گیاهانی است که علاوه بر استفاده آن به عنوان گیاه، می توان آن را همراه با میوه های دیگر مصرف کرد. ریشه کرفس به صورت قائم به طول 7 سانتی متر که دارای ریشه های فرعی متعدد است.

این گیاه در مناطق معتدل سرد رشد خوبی داشته و نیازمند آب فراوان است. به همین دلیل در مناطقی با آب و هوای خنک با شرایط آفتاب مناسب، با توزیع بارندگی یکنواخت می توان محصولی خوب کشت نمود. بهترین مناطق برای کاشت این محصول مناطقی با بهار یا پاییز طولانی و تابستانی مرطوب می باشد. کرفس برای رشد نیاز به خاکی مغذی دارد که کودهای ازته این نیاز را می تواند برطرف نماید. به همین خاطر در صورت شرایط مساعد آب و هوایی و خاک مناسب ممکن است این گیاه در همان سال اول گل و بذر بدهد.

این گیاه در مناطق سرد سیر نیز قابل کشت است بدین صورت که در سال اول تولید برگ کرده و در سال دوم ساقه های گل دهنده آن شروع به بذردهی می کنند. با توجه به اینکه گیاه کرفس فصل رشدی نسبتاً طولانی دارد، در این مناطق اغلب داخل خزانه پرورش داده شده ( حدود 2 ماه) و پس از بدست آمدن نشاء و مساعدتر شدن هوا، به محلی مناسب منتقل و کشت می شوند.

بذر کرفس از نوع بذرهای نوری می باشند؛ بدین معنی که با تغییرات شدت نور در پوسته بذر، تبادل اکسیژن، کربنیک و گاز به خوبی برقرار می شود.

 

کرفس حاوی :

  • مواد معدنی شامل سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، روی
  • ویتامین های A و K و C و E
  • ویتامین گروه خانوده B
  • اسید فولیک

خواص درمانی کرفس :

  • درمان رماتیسم
  • درمان قند بالای خون
  • درمان میگرن
  • درمان سرماخوردگی
  • درمان روده تحریک پذیر
  • ذرمان لوپوس
  • درمان پسوریازیس
  • کاهش وزن

 

 

نحوه کاشت :


مناسب ترین زمین برای کشت بذر کرفس زمین های هوموسی با خاک های شنی-رسی-نمدار می باشند. برای تولید و کشت کرفس نیاز به زمینی با عمق زیاد و قوی، بافت خوب و زهکشی شده می باشد. بهترین زمان برای کشت بذر کرفس، اوایل بهار و اواخر تابستان با دمایی نزدیک 15 درجه سانتی گراد می باشد.  برای کاشت بذر کرفس، نیاز به نوع خاصی از خاک نبوده و می توان در خاک های نیمه سنگین نیز کشت نمود. زمین هایی با خاک های عمیق سنگین و نیمه سنگین دارای مواد آلی بهترین محیط برای کاشت این نوع بذر می باشند. اما در صورتی که آب و هوا و میزان رطوبت، مناسب و مساعد باشد، در هرخاکی کشت می شود. همچنین کرفس در خاک های اسیدی غیر قابل کشت بوده که در صورت اصلاح آن با آهک می توان در این نوع خاک نیز کشت نمود. مناسب ترینpH  جهت کاشت 6 می باشد. برای تقویت خاک های شنی استفاده از کودهای پوسیده پیشنهاد می گردد.

 با توجه به ریز بودن این بذر، نباید در عمق زیاد کاشته شود. فاصله بین بوته ها بین 15 الی 20 سانتی متر و فاصله بین ردیف های بین 50 تا گاهاً 100 سانتی متر در نظر گرفته می شود. گیاه کرفس را می توان به صورت نشاء نیز کشت کرد. بهترین دما برای پرورش گیاه بین 18 الی 26 درجه سانتی گراد می باشد.

جهت برداشت این گیاه، می بایست از محل اتصال ساقه به ریشه بریده شود تا جهت رشد مجدد، ریشه آسیب ندیده و کنده نشود.

برای کاشت این گیاه در گلدان های خانگی، می توان از خاک هایی مانند کپوست و پیت ماس استفاده کرد. برای رشد و نگهداری نیز می بایست روزانه بین 3 الی 4 ساغت مورد تابش خورشید قرار بگیرد.

 

 

 

کامنت بسته است.

نظر شما چیست؟