مهندس داوود رضایی قلعه، مدیریت شرکت رویال کشت

داوود رضایی

برای مشاوره خرید این محصول یا هر توضیحی که نیاز دارید می توانید با ما تماس بگیرید تا با پاسخ کامل به سوالات شما، خیالتان از خریدتان راحت شود.

بذر کدو خورشتی

کدو خورشتی یا کدو سبز با نام انگلیسی SQUASH و نام علمی ZOCCHINI گیاهی است از تیره کدوئیان و در دسته بندی بذر صیفی جات که این کدو در جز کدوهای تابستانی است که از محبوبیت بالایی در صنایع غذایی و صنعت کشاورزی برخوردار است.

این گیاه از لحاظ فیزیکی شبیه به خیار بوده و دارای ابعادی بزرگتر با رنگی سبز و گاهی همراه با لکه های تیره و دارای گل های زرد رنگ است. کدو از لحاظ پزشکی نیز دارای خواص بسیار بالا برای سلامتی انسان و کاهش وزن و همچنین پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان،دیابت و بیماریهای قلبی می‌باشد.

این گیاه در ایران معمولا در مناطقی همچون کازرون و ورامین و… کشت می‌کنند و می توان کدو را در گلدان ها و باغچه های خانگی نیز کشت کرد. بهترین فصل کشت کدو بهار و تابستان می‌باشد و اگر قصد کاشت درگلدان را دارید می‌توانید با رعایت نکات نگهداری در هر فصلی کشت کنید.

 

شرایط آب و هوایی کشت کدو

برای شروع کاشت کدو باید به شرایط جوی و آب و هوا توجه کافی داشته باشید زیرا در غیر این صورت دچار خسارت های جبران ناپذیری خواهید شد. هنگام کاشت کدو نیاز به آب و هوای معتدل داریم، بعد از آن برای رسیدن و به عمل آمدن میوه ها نیازمان به آب و هوای گرم ضروری می‌شود زیرا میوه ها به مقدار زیادی افتاب نیاز دارند و اگر درجه دما پایین باشد به خوبی رشد نمی‌کنند. برای جوانه زدن این گیاه حداقل دمای لازم محیط 13 درجه سانتی گراد است که این دما معمولا بعد از یک الی دو هفته بعد از شروع فصل در دسترس است اما بهترین دما برای این امر بین 18الی30 درجه سانتی گراد است. باید توجه داشت که میوه ها در هوای سرد عملکرد خوبی ندارند و در برابر سرمای زیاد دچار یخ زدگی می‌شوند. همچنین این گیاه دارای حساسیت بالا در برابر وزش باد می باشد و اگر تصمیم بر کشت دو محصول دارید در این جهت کشت ذرت شیرین پیشنهاد می‌شود.

برای کاشت در گلدان هم باید در نظر گرفت که نور آفتاب به طور کامل روی گیاه باشد و سایه نشود. به طور کلی باید در منطقه ای قرار بگیرد که در کمترین حالت 6 الی 10 ساعت آفتاب گیری داشته باشد و همچنین اطراف آن فضای کافی برای رشد گیاه را داشته باشد.

 

 

شرایط خاک کشت کدو

خاکی که برای رشد کدو نیاز است باید دارای زهکشی مناسب به همراه مواد آلی کافی باشد که اگر خاک شما زهکشی خوبی ندارد میتوانید با استفاده از ماسه به این امر کمک کنید. زمین مناسب کشت این محصول باید مرطوب بوده و سطح آب های زیرزمینی بیشتر از85 سانتی متر باشد. بهترین وضعیت PH برای رشد کدو دامنه  6.5 الی7.5 می باشدکه می بایست قبل از شروع PH خاک تست شود و باید در نظر گرفت که به دلیل کوتاه بودن ریشه ها، در برابر رطوبت از مقاومت کمتری برخوردار است. ریشه ها معمولا در سطح 15 الی20 سانتیمتری در خاک گسترس پیدا می‌کنند و به همین منظور باید توجه کنید که کودهای حیوانی را در همین عمق با خاک مخلوط کنید. در صورتی که با کمبود کودهای حیوانی مواجه شدین هرگز تنها در ته گوده های کاشت و در زیر بذر ها کود (به خصوص کود مرغی و گوسفندی) نریزید زیرا باعث سوختن بوته ها می‌شود.

قبل از شروع فصل کشت باید زمین در فصل پاییز شخم زنی شود و با استفاده از کود حیوانی 25 تا30 تن در هکتار تقویت شود و سپس در اوایل فصل بهار شخم زنی دوباره انجام می‌شود و در این مرحله خاک باید با کود های فسفره و پتاسه مخلوط شود. علاوه بر این باید در نظر گرفت که برای کاشت به ازت خالص و اسید فسفریک خالص (هر کدام 75 الی 100 کیلوگرم در هکتار) و پتاسیم خالص (50الی100کیلوگرم در هکتار) نیز نیاز است.

 

 

روش های کاشت بذر کدو

  • کشت مستقیم :

در اوسط فروردین که سرمای بهار رفع شد و یا در اواخر ماه اردیبهشت بذر پاشی در زمین شروع می‌شود. باید در نظر بگیرید که دمای مورد نیاز برای رشد 30 الی 35 درجه سانتی گراد است. برای کاشت به روش مستقیم بهترین روش این است که 2 بذر در داخل هر چاله بریزیم و پس از چهار برگه شدن بوته های آن، ضعیفترین بوته را از نقطه تماس با خاک قطع کنیم و قوی ترین آن را نگه داریم. توجه داشته باشین که بیرون کشیدن بوته از خاک اشتباست زیرا باعث می‌شود بوته اصلی نیز از خاک بیرون بیاید. علاوه بر این توجه داشته باشید که عمق کاشت بذر باید در حدود 3 الی 5 سانتی متر باشد.

  • کشت نشاء :

علاوه بر روش کشت مستقیم برای کدوها شما می‌توانید از طریق نشاء در گلخانه این کار را انجام دهید. به این منظور 4 الی 6 هفته قبل از انتقال بذرها سینی های نشاء را با مخلوط کشت نشاء آماده کنید و در هر قسمت یک بذر کدو قرار بدید. توجه داشته باشید که سینی های نشاء باید کاملا در زیر آفتاب قرار بگیرند و کمترین دمای مورد نیاز در این روش 16 درجه سانتیگراد است و می بایست آبیاری نشاءها باید با نظم و به مقدار مناسب انجام شود. بعد از رشد دومین برگ جوانه‌های کدو نشاء آماده این است که به زمین منتقل شود، در پی این منظور نشاءها را در گودال هایی در زمین که کمی بزرگتر از نشاءها هستن با فاصله حدودی بین 75 الی 100 سانتی ممتر میکاریم و تا حدی که خاک ساقه ها را در بر نگیرد وبه زیر خاک نرود بر روی گودال ها خاک می‌ریزیم.

 

 

آبیاری و مرحله داشت کدو :

آبیاری بوته های کدو باید در هفته، دو بار انجام شود و در روش جوی و پشته یکبار در هفته استفاده از ابیاری عمیق هم کافی می‌باشد. توجه داشته باشید که هنگام آبیاری و یا بارندگی آّب بر روی برگ ها نریزد زیرا باعث می‌شود که بر روی برگ های کدو کپک پودری ایجاد شود. شما می توانید بعد از به وجود امدن نهال ها برای حفظ رطوبت مقداری مالچ به اطراف آن اضافه کنید که این کار علاوه بر ثبات دمای زمین باعث باردهی بیشتر و سریعتر نیز می گردد.

نوسانات رطوبتی و کمبود عناصر غذایی از اصلی ترین دلایل از بین رفتن میوه ها هستند. همچنین کمبود کلسیم هم دارای اثرات مخربی از قبیل زردی میوه های کوچک و به دنبال آن ریزش آنها می شود که استفاده بیش از حد از کودهای ازته و پتاسه می تواند دلیل این کمبود کلسیم باشد. علاوه بر این ابیاری های بیش حد هم باعث خفگی ریشه ها و از بین رفتن میوه ها شده و باید توجه داشت که شرایط محیطی مانند برخی آفات مثل مگس های میوه باعث از بین رفتن محصول نهای می‌شود.

 

 

برداشت کدو:

پس از گذشت 45 الی 60 روز بعد از کاشت زمان براشت کدو ها فرا میرسد. وقتی که کدو ها بر روی بوته تشکیل شدند میتوانند در هر اندازه ای و هر زمانی برداشت شوند. بعد از اینکه سایز کدو ها به 10 سانتی متر رسید در اکثر نقاط برداشت می‌شود. بعد از اینکه کدوها به طول 10 سانتی متر رسید باید از نقطه کمی بالاتر از گل آن چیده شود و توجه داشته باشید اگر کدو در زمان مناسب برداشت نشود سایز آن بزرگ، رنگ آن کمرنگ و تخم آنها بزرگ می‌شود. کدو معمولاً دارای برگ های پهن است که اگر روی میوه ها را بپوشاند ایجاد سایه کرده و به دنبال آن مانع رسیدن میوه می‌شود که به این منظور بهتر است که برگ های اضافی روی کدو رو از بین ببرید.

 

شرکت رویال کشت انواع بذر کدو را تامین می کند. می توانید جهت مشاوره و خرید بذر کدو با شماره های این شرکت برای مشاوره در تماس باشید.

کامنت بسته است.

نظر شما چیست؟