مهندس داوود رضایی قلعه، مدیریت شرکت رویال کشت

داوود رضایی

برای مشاوره خرید این محصول یا هر توضیحی که نیاز دارید می توانید با ما تماس بگیرید تا با پاسخ کامل به سوالات شما، خیالتان از خریدتان راحت شود.

گل کلم گیاهی دو ساله با نام انگلیسی CAULIFLOWER و نام علمی Brassica Oleracea Var. Botrytis و در راسته ی کلم سانان و تیره شب بویان (Brassicaceae) است که در دو نوع سفید وسبز است. از لحاظ تغذیه ای دارای ارزش یکسانی هستند که هم به صورت خام و هم به صورت پخته مورد استفاده قرار میگیرد.

این گیاه دارای ارزش غذایی بالاست و ویتامین ها و موادمعدنی فراوانی را میتوان در آن یافت و از آن به عنوان یک داروی طبیعی یاد کرد. گل کلم سرشار از ویتامین C و K است و برای سلامتی مغز بسیار مفید است همچنین به دلیل داشتن فیبر بالا به هضم غذا کمک میکند. علاوه بر این گل کلم دارای خواص بالا برای پیشگیری از بیماری ها به خصوص پاکیزگی رگ ها و پیشگیری از بیماری های قلبی می‌باشد.

 

 

آب و هوای مناسب کشت گل کلم:

گل کلم یک گیاه حساس است که در مقابل گرما باید محافظت و کشت این محصول باید در هوای خنک انجام شود و حداقل این دما 4 درجه و حداکثر آن باید 38 درجه سانتی گراد باشد. دمای ایده ال 27 درجه با طیف  7 تا 27 درجه سانتی گراد است و این گیاه در برابرخشکی دارای مقاومتی کم است و در برابر سرما و یخبندان هم کم تحمل است. رطوبت بالا و خاک حاصلخیز و مرطوب میتواند شرایط مناسب برای رشد این گیاه را فراهم کند. باید توجه داشت که در مناقطقی با آب و هوای سرد بهترین زمان برای کاشت این محصول بهار است و باید بعد از رفع سرمای مضر این فصل انجام شود و در مناطق گرمسیر بهترین زمان کاشت آن پاییز است.

 

خاک مناسب کشت گل کلم:

زمین مناسب برای کشت این گیاه باید دارای زهکشی مناسب باشد. خاک هایی که سنگین هستند و مواد آلی انها تکمیل است و از رطوبت بالایی برخوردار هستند برای کاشت گل کلم بهتر هستند و باید قابلیت بالایی در نگهداری رطوبت در خود داشته باشند. گل کلم های زودرس را میتوانید در خاک های سبک و هومسی و گل کلم های پاییزی و تابستانه را میتوان در خاک باتلاقی و خاک رس ی کشت کرد. باید توجه داشت که خاک مناسب کشت این محصول باید دارایPH  بالای 6 باشد و همچنین سطح آب های زیرزمینی آن باید 60 الی 100 سانتی متر باشد. به دلیل بالا بودن نیاز تغذیه گیاه گل کلم باید خاک آن با کود های حیوانی تقویت شود و در طول دوره کودهای ازته به صورت سرک به آن ها داده شود.

همچنین برای کاشت گل کلم در گلدان هم باید خاک گلدان را خاکی محکم انتخاب کنید زیرا گل کلم نیاز به خاک محکم و در عین حال زهکشی شده نیاز دارد. توجه داشته باشید که خاک گل کلم نباید اسیدی باشد و برای رفع این مسئله میتوانید مقداری اهک به آن اضافه کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که روی خاک گلدان باید شیار هایی ایجاد کنید و سطح آن را با کمپوست های آلی مانند ورمی کمپوست تقویت کنید.

 

کاشت بذر گل کلم:

بعد از اتمام هوای سرد بهاره میتوانید برای گل کلم ها خزانه تهیه کنید؛ به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که سرما زیاد باشد باید در گلخانه خزانه گیری انجام شود. مدت زمان خزانه گیری باید بین 6 الی 8 هفته باشد و هنگام خوب شدن هوا نشاء ها به محل انتقال داده  شود و برای گرفتن نتیجه خوب بهتر است که هنگام انتقال نشاء به محل هوا ابری باشد.

برای کشت گل کلم باید فواصل خطوط نزدیک 90 سانتیمتر و فواصل دو بوته بر روی خط کشت باید نزدیک به 60 سانتیمتر باشد و در صورت محدودیت امکان کمتر کردن 15 سانتیمتر از هر طرف وجود دارد. کاشت نشاء میتواند در عمق 3 الی 4 سانتیمتر بیشتر از عمق خزانه باشد چرا که ساقه های گل کلم قابلیت تولید ریشه غیرنیاز کند. توجه داشته باشید که در مناطق گرم خزانه گیری در فصل پاییز انجام می شود و همچنین قابلیت کشت مستقیم هم در این مناطق وجود دارد.

 

 

 

کاشت، داشت، برداشت گل کلم:

بلافاصله پس از کاشت گل کلم ها باید آبیاری انجام شود؛ هنگام رشد گیاه باید وجین و آبیاری آن به خوبی انجام گردد زیرا این گیاه باید رطوبت کافی دریافت کند. آبیاری گل کلم ها باید به طور مداوم بوده و خاک همیشه مرطوب باشد به گونه ای که نفوذ آن تا عمق 15 سانتی‌متری خاک امکان پذیر شود اما به صورتی که غرق آب نباشد. توجه داشته باشین در مناطقی که بارندگی مکرر صورت میگیرد، مقدار آبیاری دستی باید کنترل شده باشد. رشد و وزن قسمت خوراکی این گیاه بستگی به بالا رفتن تعداد برگ ها دارد؛ به همین علت باید توجه داشت که هر مشکلی برای رشد برگ ها به وجود بیاد روی قسمت خوراکی و وزن آن تاثیر گذار است. گل این گیاه را باید از تابش مستقیم نور و آفتاب محافظت کرد زیرا باعث تغییر رنگ و زردی (کاراتونوئید) گل ها میشود که این کار در اصطلاح سفید کردن گل کلم نام دارد. همچنین افزایش دما  باعث میشود گل های خوراکی از هم جدا شده و در بین آنها برگ ایجاد شود. برای پیاده کردن این روش شما میتوانید انتهای برگ ها را ببندید و از این طریق روی گل ها توسط برگ ها پوشش ایجاد کنید که مانع تابش مستقیم نور خورشید بر روی آنها می شود. همچنین برای تقویت گیاه در طول دوره رشد آنها میتوان از کود های ازته استفاده کرد. سمپاشی گل کلم ها باید به طور منظم انجام شود چون این گیاه به شدت مورد حمله شته ها قرار میگیرد و می بایست توجه داشته باشید که برای برداشت و استفاده از گل کلم ها باید حداقل 15 روز از آخرین سم پاشی گذشته باشد.

برداشت گل گلم معمولا 55 الی 70 روز بعد از انتقال نشاء به زمین صورت میگیرد که چند مرحله ای است و باید در طی 2 تا 3 بار در هفته انجام شود. توجه داشته باشید که برداشت گل کلم باید در زمانی صورت بگیرد که سر گل کلم به اندازه مورد قبول بزرگ شده باشد. در هر گیاه گل کلم تنها یک سر وجود دارد که اصطلاحا دلمه نامیده میشود و اگر به موقع برداشت نکنید بر روی کیفیت و طعم آن تاثیر بدی خواهید گذاشت و همچنین عدم برداشت به موقع آن باعث تکه تکه شدن و قهوه ایی شدن سر آن خواهد شد.

 

 

 

نگهداری بعد از برداشت:

گل کلم های تابستانه و پاییزه باید بعد از برداشت در دمای صفر درجه سانتی گراد انبار شود. همچین مقدار رطوبت نسبی محل نگهداری آنها باید روی 90 درصد باشد. مدت زمان نگهداری گل کلم ها در انبار بین 4 تا 8 هفته با رعایت موارد گفته شده است و از جمله مواردی که برای گل کلم بعد از برداشت باید رعایت شود جلوگیری از قهوه ای شدن گل کلم هاست که این امر در اثر تابش اشعه ماورای بنفش رخ می دهد. یک تابش 2 الی 3 ساعته بدون محافظت کافیست که خسارت های جبران ناپذیری ایجاد کند.

 

 

شرکت رویال کشت انواع بذر گل کلم را تامین می کند. می توانید جهت مشاوره و خرید بذر گل کلم با شماره های این شرکت تماس بگیرید.

 

کامنت بسته است.

نظر شما چیست؟