اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتیاکسیدانهای قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.
اسفناج نسبت به آب و هوا حساسیت چندانی ندارد و جزء محصولات فصل خنک است. رطوبت کافی هوا و خاک در رشد و نمو و کیفیت اسفناج اثر مثبت دارند. در مناطق گرم مثل خوزستان ان را در اواسط پاییز و در نقاط سرد در اواسط بهار میکارند.
با توجه به اینکه اخباری از قبیل استفاده از آب نامناسب و فاضلاب برای آبیاری سبزیجات چند سالی است میل و رغبت عمومی نسبت به خرید سبزیجات کم شده و اکثریت غریب به اتفاق تمایل به کاشت خانگی سبزیجات را دارند. بر این اساس شرکت رویال کشت در سایت های مختلف اقدام به آموزش کاشت و برداشت سبزیجات نموده تا از این طریق قدمی کوچک به سوی کشت های ارگانیک وسلامت و ایجاد جامعه سالم و تغذیه مناسب شهروندان بردارد.
بهترین خاک برای کاشت سبزی کمپوست های آماده است .
اگر فقط میخواید چند نمونه سبزی بکارید بدون شک ریحان سبز یا بنفش ، تربچه ، جعفری و شاهی اولین انتخاب ها هستند
برای اینکه سبزی های شما همیشه سبز و شاداب و از بیماری و آفات به دور باشند میتوانید از کود NPK همانند ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کنید .
این کود رو میتونید از همین سایت و در قسمت کود و سم تهیه کنید
روش کاشت بذر اسفناج در گلدان :
بذر، خاک استاندارد (کمپوست خیلی خوبه) ، گلدان مناسب، دستکش، آبپاش کوچک، بیلچه و الک تنها ابزارهای کاشت سبزی در آپارتمان هستند.
ابتدا بذر ها را برای مدت ۱۰ ساعت و حداکثر ۳ روز خیس میکنیم.
خاک را الک کرده تا نرم و یک دست شود.
گلدان مورد نظر را از خاک مرغوب (کمپوست آماده) پر میکنیم (بیش از ۳/۴ گلدان) ، گلدان انتخابی باید زهکشی خوبی داشته باشد (در انتهای آن سوراخ مناسبی برای خروج آب اضافی باشد)
سپس اقدام به آبیاری گلدان میکنیم تا آب کاملاً از گلدان خارج شود .
بعد از چند ساعت از آبیاری گلدان بذر ها را بر روی خاک میریزیم و حداکثر به ارتفاع دو برابر طول بذرها روی آن خاک میریزیم .
ریختن خاک زیاد روی بذر ها باعث خفه شدن آن شده و نمی توانند رشد کنند.
سپس با افشانه آب را بر روی سطح خاک اسپری کنید به صورتی که مطمئن شوید آب به بذر ها رسیده و این کار را هر روز یا روزی دوبار انجام دهید.
قبل از سبز شدن بذر سبزی نباید اجازه دهید سطح خاک خیلی خشک شود در این صورت از جوانه زدن خبری نیست.
آبیاری زیاد نیز باعث میشود هوا به بذر ها نرسد و خفه شوند و جوانه زنی صورت نگیرد. هنگامی که سطح خاک خشک شد اقدام به آبیاری مجدد کنید.
البته میتوانید بدون خیس کردن بذر ها در آب، آن ها را به صورت دستپاش بر روی سطح خاک بریزید و با چنگال سطح خاک را زیر و رو کنید تا بذر ها به زیر خاک بروند.
کود دهی را از هفته دوم بعد از جوانه زنی شروع کنید .
برای کشت اسفناج در باغچه و فضای باز ابتدا مقداری خاک برگ یا کمپوست یا کود حیوانی بر روی باغچه ریخته و با بیلچه خاک را زیر و رو میکنیم و سپس خاک را نرم و تخت و یک دست میکنیم .
بذر ها را به صورت دست پاش و یکنواخت در محل مورد نظر ریخته و سپس با شن کش یا چنگال خاک را با آرامی زیر و رو میکنیم تا بذر ها به زیر خاک بروند.
سپس به آرامی اقدام به آبیاری می کنیم به صورتی که آب بذر ها را جابجا نکند و با خود نبرد.
تا قبل از سبز شدن باغچه بهتر است هر روز یا روزی دو بار باغچه را آبیاری کنیم.
برای برداشت اسفناج بخصوص اولین برداشت بهتر است از قیچی یا وسایل مشابه استفاده کنیم چون ریشه قوی نبوده و امکان دارد از خاک بیرون بیاید به همبن دلیل فقط نوک برگ ها را چیده و بعد از چند روز مجددا سبز شده و می توانیم برداشت کنیم چنانچه چیدن و سرگیری انجام نشود گیاه به گل خواهد رفت و ارزش خوراکی ندارد.